In firme

Amazon kupuje servis Goodreads

2903gudrids
N
ajveća elektronska veb prodavnica Amazon kupiće društvenu mrežu”Godreeads” - servis za preporučivanje knjiga - tako pokušavajući da pobijedi konkurenciju koju im u elektronskom izdavaštvu predstavljaju Google i Apple, prenosi B92.

Amazon kupuje servis Goodreads
Portal AnalitikaIzvor

Amazonovi čitači elektronskih kjniga Kindle promijenili su navike čitalaca koji se sve više priklanjaju ovom načinu čitanja u odnosu na tradicionalna štampana izdanja, a prodaja elektronskih knjiga svake godine bilježi stabilan rast. Stoga stručnjaci ovaj potez Amazona smatraju sasvim oopravdanim, kako bi uspješno odolio konkurenciji koju mu predstavljaju Apple i Google sa svojim elektronskim servisima.

Goodreds je internet servis koji je osnovan u San Francisku 2007. godine, trenutno ima 16 miliona korisnika i predstavlja najznačajniju online zajednicu čitalaca na internetu kao i mjesto na kome čitaoci mogu da da ocijene, preporuče i otkriju nove knjige, a sa njihovog sajta se mogu kupiti knjige koje u svojoj ponudi imaju Amazon i Barnes & Noble.

"Amazon i Goodreads dijele istu strast prema knjigama i novim načinima čitanja", rekao je Ras Grandineti potpredsjednik za Kindle sadržaje na Amazonu u svojoj izjavi za javnost.

Jedan od osnivača servisa Goodreads Otis Čendler rekao je da će ovaj dogovor o preuzimanju pomoći kompaniji da još brže svoje korisničko iskustvo podijeli sa što više ljudi u svijetu.

Finansijski detalji o kupovini nijesu saopšteni, ali se očekuje da će svi detalji oko preuzimanja biti javnosti dostupni u sljedećem tromjesečju.

Foto: natuschan.blogspot.com

Portal Analitika