In firme

Priznanje za Samsungov OLED TV

2603led
K
ompanija Samsung Electronics Ltd. dobila je nedavno sertifikat koji potvrđuje da OLED TV od 55 inča posjeduje kvalitet slike bez premca, što je prva potvrda te vrste na svijetu za neki OLED TV.

Priznanje za Samsungov OLED TV
Portal AnalitikaIzvor

„Iako držimo poziciju broj jedan na globalnom tržištu TV uređaja već sedam godina zaredom, ne želimo da dozvolimo da nas to uljuljka“, izjavio je Hjugun Li, potpredsjednik Samsungove divizije za vizuelne displeje. „Ovo dostignuće je pravi pokazatelj naše stalne posvećenosti tome da potrošačima ponudimo vodeće inovacije u toj grani industrije, najbolji kvalitet slike i najsadržajniji mogući doživljaj u okviru kućne zabave.“

Tokom procesa validacije, kompanija UL je Samsungov OLED TV uređaj podvrgla različitim testovima za elemente slike, uključujući testiranje osvijetljenosti, boje i uniformnosti, a primijenjen je i novi metod testiranja, Emotional Image Quality Evaluation – „Emocionalna evaluacija kvaliteta slike“.

Novi metod meri jedinstveni kvalitet slike OLED TV-a koristeći umjesto 2D, 3D prostor boje, dopuštajući onome ko izvodi test da izmjeri dubinu ekspresije boje i odnos kontrasta. Novi sistem ocjenjivanja može tačno da ispita svaku boju koju OLED panel može da proizvede.

Ovaj sertifikat dolazi nakon toga što su nedavno kompanija UL i nemačka kompanija za sertifikate TÜV Rheinland prve na svijetu prepoznale kvalitet slike Samsungovog UHD TV-a u kategoriji UHD TV uređaja.

izvor: b92.net

Portal Analitika