In firme

Potpisan Memorandum o saglasnosti Microsoft/Mediteran

19mm1
Microsoft i Univerzitet „Mediteran“, potpisali su danas u hotelu Podgorica Memorandum o saglasnosti, kojim će Microsoft omogućiti besplatno korišćenje Office 365 svim studentima pomenutog Univerziteta. Ovim Memorandumom, „Mediteran“ se priključio velikom broju univerziteta u svijetu, čiji studenti rade na Office 365 platformi za komunikaciju i saradnju. U prisustvu direktora Microsoft Crna Gora, Olivera Obradovića, Memorandum su potpisali Takuja Hirano, generalni menadžer Microsofta u 24 zemlje Centralno-Istočne Evrope i Slobodan Backović, rektor Univerziteta „Mediteran“.

Potpisan Memorandum o saglasnosti Microsoft/Mediteran
Portal AnalitikaIzvor

Na događaju je naglašeno da studenti predstavljaju ključnu tačku razvoja svakog društva. Čineći nove tehnologije dostupnim alatima u njihovom obrazovanju, ustanove, baš kao i kompanije poput Microsofta, ulažu u budućnost i stvaraju uslove da nove generacije učine svijet boljim mjestom za život.

Takuja Hirano je naglasio da kao kompanija čije poslovanje počiva na autoritetu znanja, iz kojeg proističu novi proizvodi a sve u cilju stvaranja boljih uslova za život pomoću tehnologije, Microsoft već godinama ulaže u obrazovanje. „Mi vjerujemo u studente i u njih investiramo. Ovo je vrhunska tehnologija koja studentima omogućuje da realizuju svoje potencijale. Ovaj softver obezbjeđuje način komunikacije i međusobno povezivanje, a koristi ga oko 50 miliona studenata širom svijeta, a sa starijom verzijom ta brojka je 100 miliona. Koriste ga i poslovni ljudi, potrošači, ali su studenti u njemu najvažniji jer su oni naša budućnost i moraju imati mogućnosti da komuniciraju i razmjenjuju informacije. Uz njihov talenat i naporan rad, potpomognut aktivnostima kompanija kao što je naša, svijet ne mora da brine za svoju budućnost“.

„Studenti moraju biti više od običnih korisnika. Oni trebaju biti kreatori i moraju znati kako komunicirati i sarađivati ​sa drugima, onako kako to rade svugdje u svijetu. Office 365, čije je korišćenje današnjim potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju sa Microsoftom obezbijeđeno studentima, najbolji je i najkorišćeniji alat ove vrste u svijetu“, kazao je Slobodan Backović.

Svaki student će osim e-mail adrese sa 25 GB prostora zaštićenih od virusa i spama, imati na raspolaganju kalendar i kontakte u cloud-u, instant poruke, mogućnost audio i video poziva, kao i web konferencije. Jedinstvena i integrisana lokacija u cloud-u će omogućiti da profesori i studenti razmjenjuju ideje, materijale i znanja. Ovim alatom daju se studentima na raspolaganje i poznate Office aplikacije na webu.

19mm2
Portal Analitika