In firme

iPhone najpouzdaniji telefon?

1003iphodne
N
ajnoviji izvještaj sajta “FixYa” otkrio je da je iPhone znatno pouzdaniji od telefona koje prave Motorola, Samsung i Nokia.

iPhone najpouzdaniji telefon?
Portal AnalitikaIzvor

“FixYa” je ove rezultate dobio na osnovu 772.558 problema koji su postavljeni od strane korisnika na njihovom sajtu, prenosi b92.

Apple je osvojio 3.47 bodova na njihovoj listi pouzdanosti – 187 odsto više od Samsungovih 1.21, Nokijinih 0.68 i Motorolinih 0.13 bodova.

„Smartfoni se i dalje porede na osnovu određenih slučaja, niko nikada ih nije poredio na osnovu globalnih trendova i cjelokupne proizvodne linije proizvođača“, izjavio je izvršni direktor ovog sajta, Janiv Bensadon.

„Naše posljednje istraživanje posmatralo je kompletne serije kao što su iPhone, Galaxy , Lumia...“, dodao je on, prenosi b92.

Umjesto da poredi telefon sa telefonom, sajt je poredio sve linije proizvođača u cjelini.

Korisnici Apple telefona se žale zbog trajanja baterije, manjka novih opcija i prilagodivosti telefona i zbog problema sa povezivanjem na WiFi.

Samsungovi korisnici imaju potpuno druge probleme koji se tiču mikrofona i zvučnika na telefonu kao i trajanja baterije.

Temperatura uređaja problem je za korisnike Nokije, koji se takođe žale na slab odziv telefona, manjak aplikacija i trajanje dužine baterije.

Motorolini korisnici, koji su najmanje zadovoljni svojim uređajima, jedini se nijesu žalili na trajanje baterije. Umjesto toga nailazili su na probleme sa kamerom i ekranom osjetljivim na dodir.

Foto: reviews.cnet.com

Portal Analitika