In firme

Može li Ališa Kiz da spase BlackBerry?

alisaok
Kada je 30. januara na konferenciji u Njujorku BlackBerry Limited predstavio brojne novitete, najveće iznenađenje izazvalo je imenovanje pjevačice Ališe Kiz za globalnog kreativnog direktora.

Može li Ališa Kiz da spase BlackBerry?
Portal AnalitikaIzvor

Logično pitanje koje se nameće jeste šta će ova uspješna muzičarka i višestruka dobitnica Gremi priznanja moći da učini za komaniju BlackBerry.

„Bila sam u dugoj vezi sa BlackBerryjem i onda sam počela da primjećujem nove, zgodnije, privlačnije telefone u teretani“, našalila se Kiz na pomenutoj konferenciji, priznajući da je tada na kratko „raskinula vezu“ sa svojim BB telefonom.

„Ipak, uvjek mi je nedostajala vaša organizovanost i način na koji ste mi pomagali u obavljanju poslova. Tako sam počela da koristim dva telefona, istraživala sam nova polja. Onda ste me vi pozvali i rekli da ste malo vježbali u posljednje vrijeme. I sada ponovo izlazim samo sa vama“, zaključila je ona.

Iako detaljni planovi o njenim aktivnostima još uvjek nijesu objelodanjeni, najavljeni su prvi potezi. Njena uloga biće da svojim kreativnim idejama približi BB telefone korisnicima širom svijeta i na maštoviti način predstavi njihove prednosti.

alisaopetokU tu svrhu brojne kompanije i ranije su angažovale poznate zvijezde ali se te kampanje najčešće nijesu završavale uspješno. Analitičar trendova u tehnologij Rob Enderli kazao je u razgovoru za portal „Government Technology” da bi Kiz mogla da donese veliku promjenu jer je prethodno uradila domaći zadatak.

„Ona je otišla dalje od drugih zvijezda kada je u pitanju zainteresovanost za brojne detalje koji se nje tiču, pokazujući da zaista želi da napravi promjenu. Sela je sa profesionalcima iz BB-a i postavila jednostavan uslov – ukoliko svi ne budu radili ka unaprijeđenjima jednostavno će napustiti kompaniju“, navodi Enderli.

Prema riječima ovog analitičara angažovanje poznatih lica iz svijeta zabave može biti veoma korisno, naročito kada je u pitanju lice koje je uspjeh izgradilo na kvalitetu kao Ališa Kiz.

„Ako budu vukli pametne poteze, mogli bi da naprave nešto nalik onome što je Apple uradio sa likom Stiva Džobsa. Oduvjek sam mislio da bi neko iz svijeta zabave taj posao bolje uradio. Ako treba da biram da li ću da se družim sa Stivom Džobsom ili Ališom Kiz, nema sumnje kod koga ću prvo da odem“, zaključuje on.

Prvi projekat, osim velikog sponzorstva njene najavljene turneje za ovu godinu, uskoro će biti predstavljen pod nazivom „Your City. Your Video“. Za sada se zna da će u pitanju biti projekat u okviru kojeg će fanovi iz svih gradova u kojima pjevačica održi koncerte kreirati svojim BB telefonima video zapise, motirane u jedinstvenu razglednicu.

Zanimljivo je da su osim nje u sličnim kreativnim projektima angažovani i pisac Nil Gejman koji će svoj novi roman pisati na BB telefonu, uz sugestiji korisnika ove kompanije iz cijelog svijeta, dok će svoj projekat uskoro predstaviti i reditelj Robert Rodrigez, prenosi B92.net.

 

 

Portal Analitika