In firme

Twitter: Od sada i video tvitovi

241twŠef Twittera Dik Kostolo postavio je prvi video tvit koji pokazuje kako napraviti tartar biftek za šest sekundi.Kostolo je embedovao video uz pomoc aplikacije koju je razvila start ap kompanija Vine koju je Twitter kupio prošle godine.

Twitter: Od sada i video tvitovi
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa dosadašnjim pravilima mikro blogovanja, aplikacija je napravljena tako da korisnici ne mogu da postuju video snimke duže od 6 sekundi. 

Korisnici ce takode moci da prate druge video korisnike u potrazi sa snimcima osoba koje poznaju. 

U pocetku ce aplikaciju biti moguce nabaviti u Apple store-u. 

„Video predstavlja novi front u borbi za poboljšanje funkcionalnosti socijalnih platformi. Na neki nacin, prilicno je iznenadujuce što je bilo potrebno i ovoliko vremena da dode do integracije videa. Ovo je prvi pokušaj Twittera, nešto poput ranog eksperimenta, i bice zanimljivo vidjeti što ce se dalje dešavati“, izjavio je Adrian Dari, glavni analiticar kompanije Ovum. 

Sa druge strane, analiticar kompanije IDC, Elis Vudvard smatra da video o tartar bifteku i nije baš najbolji primjer koji je mogao da se iskoristi za prezentovanje nove tehnologije pošto je to premalo vremena da bi se dalo dovoljno informacija o temi i dodala: „Twitter mora da sprijeci objavljivanje neprimjerenih video sadržaja, a do sada nisam naišla na dokaze da Vine to radi“.

IZVOR: BBC,B92

Portal Analitika