In firme

PlayStation 4 ipak stiže prije ljeta?

ps4Poslije brojnih medijskih špekulacija i demantija predstavnika kompanije Sony, potpredsjednik japanskog giganta - Hiroši Sakamoto - nagovijestio je da će nova konzola, PlayStation 4, ipak biti predstavljena ove godine, prenose agencije.

PlayStation 4 ipak stiže prije ljeta?
Portal AnalitikaIzvor

Sakamoto je u razgovoru za čileanski sajt Emol rekao da bi kompanija mogla da predstavi novi uređaj u maju ili na sajmu E3 u junu.

"To je još uvijek velika tajna, ali naši ljudii rade na PlayStationu 4. Mogu da kažem da smo fokusirani na sajam E3 koji će biti održan u junu. Predstavljanje novog uređaja bi trebalo da bude tada, a možda čak i u maju", rekao je Sakamoto, a prenosi Cnet.

Špekuliše se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom "Orbis" i da će da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom i grafičkom karticom od 1GHz, kao i 1GB memorije.

Sonijeva nova konzola, koja će vjerovatno biti otkrivena na spektaklu kao što Apple pravi za svoje proizvode, moći će da prikazuje igre u 4K rezoluciji, podržavaće Blu-Ray, a prodavaće se po "prihvatljivoj" cijeni, mediji špekulišu o cifiri od 400$...

Kompanija Microsoft takođe bi trebalo da predstavi novu generaciju Xboxa - 720, koji se razvija pod kodnim imenom "Thebes" ili "Durango". Nova generacija Xboxa bi trebalo da ima dva procesora - jedan za igre, a drugi za aplikacije - kao i Kinect 2.0 3D tehnologiju i dugoočekivani Xbox TV.

Sony i Microsoft još nijesu zvanično potvrdili svoje planove za nove konzole.

(B92)

Portal Analitika