In firme

Poznati brend napušta svijet mobilnih telefona

Kompanija TCL komjunikejšns objavila je da će prestati da prodaje uređaje pod brendom Blekberi (Blackberry) 31.09.2020. godine
Poznati brend napušta svijet mobilnih telefona
BankarIzvor

TLC trenutno poseduje prava za proizvodnju i distribuciju Blekberi telefona.

Nekada izuzetno popularan brend koji je proizvodio mobilne uređaje koji su bilježili rekordne prodaje i koji je stekao veliku popularnost na tržištu mobilnih uređaja, došao je, čini se, na kraj svog puta u svijetu mobilnih telefona.

TCL je na Tviteru potvrdio da više neće prodavati Belkberi telefone nakon 31.09.2020. godine, a kao razlog je naveo nepostojanje licence za njihovu proizvodnju, dizajniranje i prodaju.

Naravno, TCL kojmnikejšns će nastaviti sa pružanjem softverske podrške, kao i sa pružanjem servisa za postojeće uređaje korisnicima ovih mobilnih telefona

Tako će brend koji je osnovan još 19.01.1999. godine, nakon Majkrosofta koji je nedavno odlučio da penzioniše mobilnu verziju Windows 10, napustiti mobilni svijet.

Ovakav rasplet situacije dolazi nakon neuspjeha TCL i Blekberija sa nekoliko poslednjih modela mobilnih uređaja. Međutim, ovi uređaji su zaista ponudili mnogo toga dobrog svojim korisnicima, ali ono što je problem jeste da ti uređaji nijesu dobili onoliku pažnju koliko se očekivalo, te su zabilježene veoma skromne prodaje ovih mobilnih telefona.

Portal Analitika