In firme

Konferencija „Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja“ sjutra u Podgorici

Ministarstvo javne uprave, Program Ujedinjenjih nacija za razvoj (UNDP) i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovaće sjutra u hotelu CentreVille u Podgorici konferenciju na temu: „Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja“. 
Konferencija „Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja“ sjutra u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Događaj će okupiti predstavnike/ce javne uprave, privatnog sektora, civilnog društva i međunarodnih organizacija, s ciljem da se ojača saradnja svih aktera u ovoj oblasti. U fokusu će biti pitanje kako digitalizacija može učiniti upravljanje efikasnijim i podstaći ekonomski razvoj, a kao okosnica za diskusiju poslužiće nalazi najnovijih istraživanja na temu korišćenja elektronskih usluga i uticaja informaciono-komunikacionih tehnologija na ekonomiju Crne Gore. 

Uvodna izlaganja će iznijeti Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, Herman Špic, šef sektora za saradnju, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori Daniela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori, a nakon toga će uslijediti dvije panel diskusije.

Tokom prve, pod nazivom Upravljanje 2.0, panelisti će govoriti o budućem razvoju e-usluga koje pružaju organi državne i lokalne uprave, a koji građanima i biznisu mogu olakšati ostvarivanje njihovih prava i ispunjavanje obaveza. Takođe, panelisti će se osvrnuti na podatke iz istraživanja, kako bi se analizirali uzroci razlika u stavovima i korišćenju e-usluga među građanima, sa jedne, i predstavnika biznis zajednice, sa druge strane. 

Druga panel diskusija, pod nazivom Digitalna ekonomija, biće usredsređena na uticaj IKT na razvoj ekonomije. Panelisti će razmatrati mogućnosti za stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta, koji će biti podsticajan za privrednike, investitore, ali i digitalne nomade i start-up preduzeća, kako bi se podstakla konkurentnost naše ekonomije.

Konferencija „Digitalno upravljanje za ubrzavanje razvoja“ organizuje se u okviru projekta „Podrška uspostavljanju transparentne i efikasne javne uprave na usluzi građanima” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave.

Konferencija počinje u 9 časova.

Portal Analitika