Kultura

Prvi sit down comedy show “Što ti nije jasno”

Turneja prvog crnogorskog sit down comedy projekta pod nazivom „Što ti nije jasno“ u izvedbi Igora Šukovića započeće njegovim nastupom u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u srijedu, 30. oktobra, sa početkom u 20 sati.
Prvi sit down comedy show “Što ti nije jasno”
Portal AnalitikaIzvor

Riječ  je o individualnom comedy show-u koji će se realizovati na svim pozorišnim scenama širom Crne Gore. Projekat je simbolično nazvan SIT DOWN kao aluzija na crnogorsku lijenost. Po principu - zašto bi mi stajali i radili?

Sam naziv „Što ti nije jasno?“ ima za cilj da objasni, opravda autora u svim situacijama u kojima se i sam nalazi. Igor u svojoj komediji govori o porodici, zemlji u kojoj je rođen i odrastao o muško-ženskim odnosima, kućnim ljubimcima te parovima lošeg prosperiteta. Komedija za cilj ima isključivo dobru zabavu i u istoj nema vrijeđanja niti omalovažavanja bilo koje grupe ili pojedinca. Sam program je 70-o minutno druženje sa autorom koji predviđa da situacije o kojima govori su ustvari naša svakodnevnica. U vezi sa tim zabava i smijeh zagarantovani su kroz svako igranje.

Ova produkcija ima ambicije da se nakon crnogorskih premijera sa istom tematikom preseli na region. Nakon premijere u Podgorici, očekuju se igranja u svim gradovima Crne Gore.

Igor Šuković rođen je 1990. godine u tadašnjem Titogradu. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici i sa 10 godina imao prilike da stiče televizijsko iskustvo kroz emisiju „Bubamara“ koja se emitovala na RTV Elmag. Punih 7 godina zajedno sa još 10-oro djece svake subote realizovali su živi dječiji program u trajanju od 90 minuta. Igor je u međuvremenu sa 15 godina počeo da radi i na radiju, a u tom periodu realizovao je subotnji noćni program pod nazivom „Evo ga opet“. Na tadašnjem Elmag radiju radio je do 2009. godine. Na televiziji je bio urednik dvije sportske emisije od kojih je jedna i autorska tada u saradnji sa Telenorom (fudbal za djecu „Montenegro zvijezde“). Radio je i kao saradnik jutarnjeg, informativnog i zabavnog programa. Od 2010. počinje njegov angažman na radiju D plus, i tamo provodi dvije godine. Narednih pet godina provodi na čelu animacionog tima Miramar hotela u Emiratima zatim hotela Tara grupacije Uniprom te hotela Splendid, Montenegro Stars kompanije. Igor se 2018. vraća medijima i to na novooformljenom Elmag radiju. 

Nakon svega devet mjeseci rada dobija priliku da kao stand up komičar nastupi u zabavno komercijalnom programu RTCG-a i to u emisiji „Svakog gosta sat i po dosta“. U emisiji koja je imala 25 subotnjih prikazivanja šalama i dosjetkama intrigirao je goste među kojima su svojim učešćem istu upriličili (Kaliopi, Milan Kalinić, Ibrica Jusić, Neno Belan, Tanja Bošković i mnogi drugi). Prva sezona je završena u maju tekuće godine, a kako je pobrala simpatije publike i zadovoljila kriterijume autora emisija će se nastaviti u oktobru zajedno sa Igorom u timu. Prtehodne dvije godine Igor je nastupao kao stand up komičar i to zahvaljujući projektu „Z braćom“ koji je realizovao u saradnji sa svojim rođenim bratom Aleksandrom. Ovaj dvojac se doduše individualno pojavio u talent show emisiji „Audicija“ koji se emitovao na PINK televiziji. Uz zapažen rezultat uspjeli su da tokom 24 mjeseca širom Crne Gore, a onda i regiona imaju veliki broj nastupa. Posebno su zadovoljni bili nastupom na Yugoslavia Festu koji se održao u Nikšiću kada su upotpunili trodvnevni program na kojem su uz njih nastupili još Raka Milenković i Nikola Đuričko. Igor i Aleksandar su tada realizovali mini seriju na FOS Media portalu pod nazivom „Ulijetanje“, a u međuvremenu nastupali su i širom Crne Gore.

 Karte su u prodaji i mogu se kupiti u Kombinat baru, u Ulici Stanka Dragojevića br 12. Cijena ulaznice je 5 eura.
 

Portal Analitika