In firme

Damjanović o Internacionalizaciji u visokom obrazovanju u CANU-u

Panel diskusija "Izazovi i značaj internacionalizacije u visokom obrazovanju" održana je juče u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti (CANU) u organizaciji Centra mladih naučnika i umjetnika.
Damjanović o Internacionalizaciji u visokom obrazovanju u CANU-u
Portal AnalitikaIzvor

Nakon uvodnog obraćanja akademika Ljubiše Stankovića, ministarka nauke dr Sanja Damjanović je govorila na temu "Globalna mreža znanja – način uspješnog rada u visokom obrazovanju i nauci”.

„Internacionalizacija, upravo kroz okupljanje ljudi iz različitih djelova svijeta, je najbolji način da se prenosu znanja i tehnologije“, rekla je Damjanović i osvrnula se na moć koju ima internacionalizacija govoreći o svom dvadesetogodišnjem međunarodnom iskustvu na doktorskim i post-doktorskim studijama na Univerzitetu Heidelberg u Njemačkoj i u CERN-u.

Ministarka je istakla i da se u ovom Vladinom resoru naročita pažnja usmjerava na naučne projekte i prikupljanje sredstva za crnogorske mlade ljude i naučne institucije kako bi im se omogućilo međunarodno iskustvo.

Dolly Predović, počasni konzul Crne Gore u Milanu i izvršni direktor Career Paths se u svom izlaganju fokusirala na razvoj vještina za globalni svijet, prof. dr Zoran Đikanović sa Univerziteta Donja Gorica je govorio o značaju procesa internacionalizacije na univerzitetima, sa posebnim akcentom na uspostavljanju saradnje sa Kinom, zatim Vanja Drljević iz Nacionalne kancelarije Erasmus + programa sa izlaganjem na temu “Podrška EU programa internacionalizaciji visokog obrazovanja u Crnoj Gori”, kao i doc. dr Nela Milošević iz Centra mladih naučnika je govorila o značaju internacionalnog iskustva za lični i profesionalni razvoj.

Portal Analitika