Hladna predjela

Hljeb, jaja i mlijeko mogu poslužiti i poslije isteka roka

Neke proizvode treba baciti čim se pojave promjene na njima, kao što su jogurt ili sir, dok neki, iako im se rok isteka bliži, još mogu imati drugu ulogu.
Hljeb, jaja i mlijeko mogu poslužiti i poslije isteka roka
Večernji listIzvor

Mlijeko

Mlijeko kojem je istekao rok je odličan za biljke, pun je vitamina i minerala i odlično će poslužiti za fertilizaciju biljaka. Takođe, može se koristiti i za njegu kože, jer će je nahraniti i negovati i vratiti prirodni pH.

Pirinač

Pirinač je odličan u borbi protiv bola. Potrebno ga je staviti u pamučnu krpu ili platnenu vrećicu i zagrijati u mikrotalasnoj pećnicu nekoliko minuta, a rezultat je topli oblog koji se onda može staviti na bolno mjesto kako bi ga opustilo.

Osim toga, pirinač odlično skuplja vlagu, pa se može staviti i u so ili poslužiti za spasavanje mobilnog telefona koji je pao u vodu.

Hljeb

Stari hljeb koji se stvrdnuo može se vrlo lagano pretvoriti u hljebne mrvice ili se od njega mogu napraviti knedle od hljeba.

Jaja

Čim su jaja malo starija potrebno ih je ukloniti iz upotrebe, ali zato se mogu koristiti za kosu. Naime, maska za kosu od jaja i vode vratiće joj sjaj i nahraniti je, piše Večernji list.

Portal Analitika