In firme

Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobil

Njemački Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobi.
Opel tvrdi da ima najekonomičniji mali automobil
b92Izvor

Iz Riselshajma ističu da je šesta generacija Corse najaerodinamičniji automobil u klasi superminija.

Zahvaljujući koeficijentu otpora 0,29 i prednjeg dijela površne svega 2,13 kvadradnih metara, što je značajno manje od prethodnika, nova generacija Corse je sposobna da redukuje potrošnju goriva i emisije štetnih gasova na nove rekordno niske nivoe.

Opelovi dizajneri i inženjeri postigli su konfiguraciju slabog otpora koristeći integrisani pristup.

Donji dio karoserije je od motornog prostora do zadnje osovine prekriven ravnim pločama, koje poboljšavaju protok vazduha ispod automobila.

Krovni spojler poboljšava protok vazduha, smanjuje turbulencije koje potiskuju povlačenje i smanjuje aerodinamičko podizanje zadnje osovine, čime je Corsa stabilnija u pravolinijskom ubrzanju.

Druga "tajna" aerodinamičke efikasnosti Opel Corse leži u aktivnoj rešetki prednje maske.

Ranije dizajniran za skupe automobile iz viših segmenata, smanjuje pritisak i povećava efikasnost goriva automatski zatvarajući prednji otvor kada je vazduh za hlađenje najmanje potreban.

Kada je zatvoren, zaklopka preusmjerava protok vazduha oko prednjeg dijela vozila i sa bočnih strana, umjesto kroz motorni prostor. Odluka o otvaranju/zatvaranju ventila donosi se automatski u zavisnosti od temperature i brzine rashladne tečnosti.

Portal Analitika