Zanimljivosti

Indonežanski novinar hit na internetu zbog imena

Na društvenim mrežama u BiH ovih dana je viralna fotografija indonežanskog novinara iz oblasti ekonomije. Novinar televizije CNBC je privukao pažnju korisnika društvenih mreža sa Balkana iz prostog razloga što se zove Tito Bosna (Bosnia).
Indonežanski novinar hit na internetu zbog imena
NezavisneIzvor

Sudeći prema profilu na Linkedinu, ovaj novinar živi i radi u Džakarti, za CNBC Indonezija kao reporter i izvještava o ekonomiji, a njegovo neobično ime je primijetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

 

 

Nije međutim poznato niti navedeno kako je dobio ime, ali čini se da su mu roditelji voljeli maršala i Jugoslaviju.

Indonežani uglavnom nemaju imena i prezimena kao ljudi sa zapada, odnosno nemaju prezime vezano za porodicu. Oni uglavnom imaju samo ime, koje se pak može sastojati iz više riječi.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsjednik Indonezije Sukarno su imali dobre odnose.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.