In firme

Ministarstvo nauke izdvojilo 11 miliona eura za projekte

Ministarstvo nauke objavilo je publikaciju o projektima koje je finansiralo u periodu od 2017. do maja 2019. godine.
Ministarstvo nauke izdvojilo 11 miliona eura za projekte
Portal AnalitikaIzvor

Pomenuti period obilježio je značajan broj projekata koji su od velike važnosti za napredak našeg društva. Ukupna suma finansiranih projekata iznosi oko 16 miliona eura od čega je Ministarstvo nauke finansiralo preko 11 miliona.

Brošura sadrži programe i instrumente kroz koje je ministarstvo finansiralo projekte, kao što su: inovativni projekti, naučnoistraživački, Horizont 2020, EUREKA program, program učešća u međunarodnim infrastrukturama, IAEA, bilateralu, kao i stipendije za doktorska istraživanja. Brošura koja predstavlja krunu dvogodišnjeg rada prikazuje najbitnije informacije vezane za projekte kao što su nosilac projekta, oblast njihovog istraživanja, naziv projekta i suma koja je izdvojena za realizaciju.

 

min-nauka-2

 

Ministarstvo nauke svake godine sprovodi brojne konkurse na kojima najbolje ocijenjeni programi dobijaju finansijsku podršku, a cilj brošure je da učini vidljivijim projekte koji se finanasiraju kroz različite instrumente ministarstva, s namjerom otvaranja novih puteva kolaboracija na nacionalnom i međunarodnom planu.

Iz Ministarstva su posebno ponosni na stipendije za doktorska istraživanja koja omogućavaju mladim ljudima da svoju karijeru usmjere ka istraživačkom radu. Povećanjem broja mladih naučnika na teritoriji Crne Gore radi se na jačanju ljudskih kapaciteta, koji su neophodni u namjeri kreiranja društva baziranog na znanju.

Ministarstvo nauke, ističu, ostaje posvećeno podsticanju naučnoistraživačke djelatnosti, pružanju podrške dobrim i kvalitetnim idejama, kao i finansiraju onih projekata čija realizacija ima praktičnu primjenu u društvu.

Portal Analitika