In firme

Fejsbuk pooštrava pravila "lajv prenosa"

Facebook pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svjetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču.
Fejsbuk pooštrava pravila "lajv prenosa"
Portal AnalitikaIzvor

Facebook je saopštio da uvodi novu politiku za korišćenje usluge Facebook Live, privremeno ograničavajući pristup osobama koje su se suočile s disciplinskim postupcima za kršenje najozbiljnijih pravila kompanije na bilo kom mjestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste Lajv na određeni vremenski period, navodi kompanija.

Takođe se povećava niz prekršaja koji će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

Facebook nije naveo za koja krivična djela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je rekla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dvije džamije u Krajstčerču ne bi bilo moguće da koristiti Live sa svog Facebook naloga.

Najava je stigla uoči kopredsjedavanja premijerke Novog Zelanda Džesinde Ardern sastankom s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom u Parizu, u srijedu, koji za cilj ima da svjetski lideri i šefovi tehnoloških kompanija potpišu "Krajstčerč poziv", koji će ih obavezati na eliminisanje nasilnih ekstremističkih sadržaja na internetu.

Portal Analitika