Abiznis

U Nikšiću održana kampanja ''Zaposlimo domaće''

Više od dvadeset poslodavaca iz primorskih opština, ali i brojni lokalni poslodavci, iskoristili su još jednu mogućnost da se predstave i povežu sa nezaposlenim iz Nikšića, zainteresovanim za rad na sezonskim poslovima.
U Nikšiću održana kampanja ''Zaposlimo domaće''
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Javnu kampanju “Zaposlimo domaće – Da Crna Gora radi” Ministarstvo rada i socijalng staranja Crne Gore i Zavod za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnim upravama, započeli su prošle sedmice i nastavili danas u gradu pod Trebjesom.

Načelnica u Odsjeku za rad s poslodavcima mr Sonja Ivanović kaže da su sajmovi poseban kanal komunikacije i vjeruje da će i nezaposleni i poslodavci pronaći zajednički interes.

- Nakon Berana, Bijelog Polja i Pljevalja, nosimo dobre utiske svih učesnika u ovom procesu. I danas nam je ambicija da se na jednom mjestu, u neposrednom kontaktu, sretnu ponuda i tražnja na tržišu rada odnosno da povežemo poslodavce sa tražiocima zaposlenja i ohrabrimo ih da istraju u namjeri da ove godine zaposljavaju domaće radnike. Smatram da Nikšić može da ponudi dobru radnu snagu i po kvalitetu i po kvantitetu. Oni su to svih ovih godina i dokazali – poručila je Ivanović.

Na evidenciji nezaposlenih u Područnoj jedinici Nikšić (za opštine Šavnik i Plužine) nalazi se 3.921 lice. Registrovana stopa nezaposlenosti iznosi 14% i manja je od državnog prosjeka.

- Tržište rada nećemo zatvarati, to nije naš cilj, ali ćemo učiniti sve da poslovi u Crnoj Gori budu ponuđeni najprije domaćim radnicima. Kroz devizu ekonomskog patriotizma Kupujmo domaće, nastavljamo aktivnosti i u tom duhu afirmišemo kampanju Zaposlimo domaće. Izazova je, kao što sam rekla dosta, pa neka Crna Gora radi – Zaposlimo domaće – zaključila je Ivanović.

Zajednička kampanja “Zaposlimo domaće – Da Crna Gora radi” biće nastavljena i sjutra. Naime, u zgradi Skupštine Glavnog grada nezaposleni će od 12 sati imati priliku da se predstave, ali i da dobiju informacije o slobodnim radnim mjestima odnosno da pokušaju svojim kvalifikacijama, radnim iskustvom, znanjima i vještinama da zavrijede pažnju poslodavaca.

Portal Analitika