Literatura

Brojne promocije savremenih pisaca na Sajmu knjiga

Četrnaesti međunarodni sajam knjiga  i obrazovanja u Podgorici održava se od  4. do 11. aprila u Podgorici. Na sajmu su svoja izdanja predstavile više od 100 izdavačkih kuća iz Crne Gore, regiona i Evrope, a održava se pod sloganom "Ne vjerujte svemu što pročitate na internetu. Knjigama baterije traju vječno''.
Brojne promocije savremenih pisaca na Sajmu knjiga
Portal AnalitikaIzvor

Tokom trajanja sajma održane su i brojne tribine i promocije savremenih crnogorskih pisaca i pisaca iz okruženja: Faruk Šehić, Jelena Lengold, ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević, Damir Karakaš, Enes Halilović, Zoran Ferić, Damir Karakaš, Gojko Božović, Kruno Lokotar, Barbara Delać, Aleksandar Bečanović, Miraš Martinović, Edin Samilović i drugi.

U saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore postavljena je izložba „Velikani među vama“, u sklopu koje je poseban segment sajamskog prostora  ispunjen reprodukcijama slika velikana crnogorske likovne umjetnosti: Dada Đurića, Aca Prijića, Branka Filipovića Fila, Petra Lubarde i mnogih drugih. Postavljene su i izložbe Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori, Narodne biblioteke Budve, kao i Federativnog biroa za štampu i sredstva masovne komunikacije Ruske Federacije.

Marija Starčević, Dušanka Petrović, Nada Todorović i Jasmina Bajo posjetile su Četranaesti međunarodni sajam knjiga i obrazovanja u Podgorici. Kroz razgovor s izdavačima i bibliotekarima iz crnogorskih biblioteka  razmijenjena su iskustva iz oblasti bibliotečke djelatnosti i dogovarana buduća saradnja.
 

Portal Analitika