Literatura

Sajam knjiga: Predstavljen roman "Na osami blizu mora” Zorana Ferića

Hrvatski publicista Kruno Lokotar predstavio je roman "Na osami blizu mora” Zorana Ferića, jednog od najpopularnijih hrvatskih pisaca, koji svojim specifičnim stilom pisanja podjednako privlači starije i mlađe generacije.
Sajam knjiga: Predstavljen roman "Na osami blizu mora” Zorana Ferića
Portal AnalitikaIzvor

Roman je objavljen u izdanju izdavačke kuće “V. B. Z.” (za Crnu Goru izdavač je Nova knjiga) i njegov sadržaj prati živote nekolicine prijatelja kroz njihove ljetnje pustolovine i ljubavne avanture na Rabu, ostrvu na kojem ljetuju od djetinjstva, njihovo odrastanje, sazrijevanje i promašene ljubavi, uvlačeći čitaoca u vremenski ne tako dalek, ali sada već velom nostalgije obavijeni svijet tzv. „bolje prošlosti“ iz vremena autorove mladosti.

Upitan za mišljenje o sve češćoj pojavi da se knjige, uključujući i njegove, prodaju na kioscima, Ferić je odgovorio da tu inicijativu podržava. Takođe je naglasio da to knjige čini dostupnijim čitaocima i da je ta pojava pozitivna, nasuprot često bezrazložno izražavanom bojazni da će to uništiti određene segmente izdavaštva.

naosamiblizumora2Zoran Ferić je rođen 1961. u Zagrebu, diplomirao je kroatistiku na Filozofskom fakultetu, a predaje u jednoj zagrebačkoj gimnaziji. Odnedavno je i predsjednik Hrvatskog društva pisaca. 

Široj publici je postao poznat po djelima poput ''Anđeo u ofsajdu'' (zbirka priča), ''Smrt djevojčice sa žigicama'' (roman) te naposljetku velikim hit romanom ''Kalendar Maja''.
 

Portal Analitika