Literatura

Promocija knjige aforizama Dragana Koprivice sjutra na Filološkom fakultetu u NK

Promocija knjige aforizama Dragana Koprivice „ETIDA U CG-molu“, koja je objavljena prošle godine u izdanju podgoričkog „Unireksa“ i nakon uspješne promocije u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, biće održana u amfiteatru Filološkog fakulteta u Nikšiću u utorak, 12. marta, sa početkom u 19 časova.
Promocija knjige aforizama Dragana Koprivice sjutra na Filološkom fakultetu u NK
Portal AnalitikaIzvor

Povod za promociju ove opsežne knjige sa preko dvije hiljade aforizama, raspoređenih po tematskim ciklusima, predstavljaju tri nagrade, koje je autor dobio za relativno kratko vrijeme. 

Na 19. Crnogorskom festivalu humora i satire i karikature u novembru prošle godine, u Danilovgradu, knjiga je proglašena za najbolju zbirku aforizama između dva festivala; u februaru ove godine Koprivici je u Beogradu dodijeljena nagrada „Radoje Domanović“ – „Ekselencija satire“, najprestižnije priznanje za humor i satiru na Balkanu i šire, u kategoriji najboljih stranih autora, a 15. marta će mu u Beogradu, u Udruženju književnika Srbije biti dodijeljeno i najveće priznanje Beogradskog aforističarskog kruga, „Rade Jovanović“, ravnopravno sa beogradskim aforističarom Slobodanom Simićem, jednim od najvećih aforističara Srbije i regiona. Nagrada „Rade Jovanović“ nosi ime jednog od najuglednijih aforističara Srbije i Balkana.

Na ovoj večeri humora i satire, o aforizmu kao jezgrovitom iskazu, čiji korijeni postoje u crnogorskom mentalitetu, govoriće eminentni crnogorski reditelj i izuzetni poznavalac aforističkog žanra Blagota Eraković

Gosti programa biće aforističari Miško Jokić i Jovan Eraković, i mlada aforističarka iz Nikšića, studentkinja Filološkog fakulteta, Radojka Draganić.
 

Portal Analitika