Svijet

Bijela kuća ima 12 "osumnjičenih" za sporni uvodnik o Trampu

Bijela kuća ima listu od 12 lica za koje vjeruje da bi mogli biti autor eksplozivnog anonimnog uvodnika u Njujork tajmsu, prenosi CNN.
Foto: Tanjug / AP, Evan Vuchi
Foto: Tanjug / AP, Evan Vuchi
N1Izvor

Uvodnik, koji je napisao viši zvaničnik administracije predsjednika Donalda Trampa, ocrnio je predsjednika kao nemoralnog i iznio stav da postoji otpor prema njemu u administraciji.

Tekst je razbjesnio Trampa, a potom je uslijedila furiozna potraga za autorom.

Senator iz Kentaktija, republikanac Rend Pol, rekao je novinarima da misli da bi svaki od zaposlenih u Bijeloj kući trebalo da prođe detektor laži kako bi se utvrdilo ko je autor uvodnika.

Samo dan pošto je uvodnik objavljen, zvaničnici na visokim pozicijama u Trampovoj administraciji, uključujući i potpredsjednika Majka Pensa, preduzeli su vanredne korake kako bi porekli svoje i učešće svojih kancelarija u uvodniku.

Tajms je izvijestio, kako prenosi CNN, da nekoliko zvaničnika Bijele kuće misli da upravo osoblje potpredsjednika Pensa stoji iza uvodnika.

Izvor CNN-a iz Bijele kuće navodi da je osoblje administracije u potrazi za autorom uvodnika na osnovu načina kako je napisan i koje su ključne riječi i fraze koje su korišćene u tekstu.

Portal Analitika