Kultura

„Crnogorska teokratija“ u Narodnoj biblioteci

Knjiga „Crnogorska teokratija“, autora Radovana Radonjića, biće predstavljena večeras u 19 sati u Kosoj sali Narodne bibloteke „Radosav Ljumović“. Govoriće Draško Đuranović, Milorad Pustahija, Nela Savković Vukčević i autor. Medijator večeri biće Vesna Šoškić.
„Crnogorska teokratija“ u Narodnoj biblioteci
PobjedaIzvor

„Crnogorska teokratija“ je izdavački poduhvat „Pobjede“. Knjiga se bavi kontroverzama o crnogorskoj teokratiji, razotkrivanjem mita o čelnicima Cetinjske mitropolije, ko je i zašto stvorio krivu istoriografsku sliku, istinama i lažima o mitropolitima Petrović Njegoš...

Dr Radovan Radonjić (Njeguši, 1936), redovni je profesor univerziteta i redovni član DANU, osnivač i voditelj prve Škole retorike u Crnoj Gori i voditelj prve Škole demokratije.

Objavio je više od pedeset knjiga i nekoliko stotina stručnih i naučnih radova (više od 50 prevedeno je na svjetske jezike – engleski, francuski, ruski, italijanski, japanski, njemački, kineski). Dobitnik je Trinaestojulske nagrade (1975), Nagrade oslobođenja Titograda (1980), Nagrade oslobođenja Cetinja (1973). Odlikovan je Ordenom rada sa zlatnim vijencem i Ordenom Republike sa srebrnim vijencem.

Portal Analitika