Literatura

Nova knjiga: Nobelovac Orhan Pamuk sredinom decembra u Crnoj Gori

Turski nobelovac Orhan Pamuk biće gost "Nove knjige" sredinom decembra, kada će poznati pisac posjetiti više gradova u Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz podgoričke izdavačke kuće.
Nova knjiga: Nobelovac Orhan Pamuk sredinom decembra u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

On će, kako navode, od 14. do 17. decembra biti gost svog izdavača u Crnoj Gori i Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.

- Orhan Pamuk posjetiće više gradova Crne Gore, kako bi se upoznao sa kulturno-istorijskim znamenitostima naše države. Odmah po dolasku, posjetiće prostorije izdavačke kuće "Nova knjiga" i nekoliko Gradskih knjižara, srešće se i sa organizatorima Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja koji se održava početkom maja svake godine. Za vrijeme boravka, u više navrata će se sresti sa svojim čitaocima, a posebno će imati susrete sa crnogorskim autorima izdavačke kuće "Nova knjiga" i nekim od istaknutih zvaničnika i poslenika u kulturi - ističu organizatori ovog događaja.

Izdavačka kuća "Nova knjiga" podsjeća da je do sada objavila više naslova Orhana Pamuka: "Crvenokosa", "Muzej nevinosti", "Zovem se Crveno", "Dževdet Beg i sinovi", "Bijela tvrđava", "Istanbul" i "Čudne misli u mojoj glavi", te da će do njegovog dolaska objaviti još dvije knjige čuvenog pisca.

K.J.

Portal Analitika