Literatura

Poezija Tanje Bakić u časopisu „Rochford Street Review“

U najnovijem broju časopisa „Rochford Street Review“ koji izlazi državi u New South Wales u Australiji, objavljena je poezija Tanje Bakić u dvojezičnom (englesko-crnogorskom) formatu.
Poezija Tanje Bakić u časopisu „Rochford Street Review“
Portal AnalitikaIzvor

Radi se o posebnom tematu časopisa objavljenim pod nazivom „Ukus međunarodnih festivala poezije“, a koji je uredio Les Wicks, jedan od najvažnijih savremenih australijskih pjesnika. 

Kako ističe pjesnik Wicks u uvodu, on je za ovaj broj časopisa odabrao ukupno šesnaest pjesnika iz cijelog svijeta koji se pojavljuju na internacionalnim književnim festivalima. Svaki od ovih pjesnika je „različite starosne dobi, glasa i stepena u karijeri, ali na autentičan način boji svjetsku poeziju“.

Tako su se među poezijom Bakićeve u ovom broju australijskog časopisa našli i pjesnici Hanane Aad Iz Libana, Maram al-Masri iz Sirije, Márcio-André de Sousa Haz iz Brazila, Lidija Dimkovska iz Makedonije, Ingrid Fichtner iz Austrije, Maarja Kangro iz Estonije, Marra PL. Lanot sa Filipina, Erik Lindner iz Holandije, Mario Angel Quintero iz Kolumbije, Remi Raji iz Nigerije, K. Satchidanandan iz Indije, Sudeep Sen iz Indije, Yury Zavadsky iz Ukrajine, i drugi.

Portal Analitika