Literatura

Bošković potpisuje "Transparetne životinje" na štandu Partizanske knjige

Nagrađivani pisac Stefan Bošković potpisivaće svoju novu knjigu „Transparentne životinje“ u petak i subotu od 17 do 19 časova na štandu svog izlagača, Partizanske knjige, u okviru 3. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici.
Bošković potpisuje "Transparetne životinje" na štandu Partizanske knjige
Portal AnalitikaIzvor

Ova zbirka 14 priča zvanično je promovisana prvog dana Sajma prije zvaničnog otvaranja, a o Boškovićevoj knjizi govorio je i Vladimir Arsenić.

Autor je tom prilikom kazao da je došao na ideju da napiše zbirku priča prilikom čitanja Kafkine knjige „Preobražaj“, „iako nema veze sa njegovim pričama“.  

Priča „Transparentne životinje“ sama se nametnula kao dobar naslov, a pri odabiru naslova nije imao poseban kriterijum. Kako je naveo, priče dramatizuju pornografske situacije, tržni centar je mjesto radnje, a želio da to bude mjesto na kojem se i on sam kreće. Bošković je dalje ispričao kako piše o detaljima, pravi svijet koji je manji nego u romanima i da je kroz ovu zbirku sazreo.

Posjetioci su tada bili u prilici i da čuju dvije njegove priče.

Najavio je i novi roman, o kojem nije otkrivao više detalja, ali za koji smatra da će pokazati kakav je on pisac.

Kako je rečeno Portalu Analitika iz Partizanske knjige, posjetioci Sajma će u petak od 18 časova biti u prilici da čuju još dva autora te izdavačke kuće. Naime, Miroslav Ćurčić predstaviće knjigu „Smrt u Bašaidu“, a rumunski pisac Avgustin Kupša „Velike radosti i velike tuge“, nakon čega će takođe potpisivati svoje knjige.

K.J.

Portal Analitika