In firme

YouTube gasi opciju za uređivanje videa

Ako koristite YouTube samo za gledanje videa, ili za postavljanje isječaka koje nije trebalo posebno dorađivati, vrlo je vjerovatno da nikad niste uvidjeli da na ovom servisu postoji i mogućnost naprednog montiranja video zapisa.
YouTube gasi opciju za uređivanje videa
Portal AnalitikaIzvor

YouTubeov Video Editor nudio je rezanje i kombinovanje video isječaka, dodavanje audio zapisa, izradu kolaža od fotografija i slično – no to uskoro više neće biti moguće.

Naime, u Googleu su izgleda uvidjeli da je ova mogućnost malo korišćena pa su odlučili da je ukinu. Počevši od 20. septembra ove godine montiranje videa autori će morati odrađivati na svom računaru ili na nekom od drugih servisa.

Upravo pojava velikog broja aplikacija za uređivanje videa učinila je YouTubeov Editor neisplativim. Svi oni koji su na njemu započeli projekte, moraće ih završiti do pomenutog datuma ili će oni zauvijek nestati.

Poboljšanja (Enhancements) videa kao što su dodavanje filtera, rezanje zapisa, i slične manje ispravke i dalje će biti dostupna, stoji na Googleovom blogu posvećenom YouTubeu.

(Bug.hr)

 

Portal Analitika