Literatura

Portal Analitika i "Nova knjiga" daruju knjige

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nastavljaju sa nagrađivanjem čitalaca. Kako biste bili u prilici da dobijete knjigu „Molitva moje majke“ ili „Potpis u svim stvarima“, pažljivo pročitajte uputstva.
Portal Analitika i "Nova knjiga" daruju knjige
Portal AnalitikaIzvor

Potrebno je da u 14 časova na post vijesti o ovoj nagradnoj igri na Facebook stranici Portala Analitika, ostavite komentar u kome ćete napisati naziv knjige koju želite da dobijete. Dobitnici su samo prvi čitaoci koji se u navedenom terminu prijave za određeni naslov i njih ćemo kontaktirati putem Facebook-a.

Nafisa Hadži: Molitva moje majke

Dirljiva priča o jednoj indopakistanskoj porodici, običajima i porodičnim odnosima.

Saira Kader, junakinja ovog romana, je svojeglava i inteligentna Amerikanka indopakistanskog porijekla koja prelazi granicu između porodične tradicije i želje za nezavisnošću. Kako bi ostvarila svoje želje i zasitila svoj nemirni duh, ona donosi odluku da postane novinar. Prvi njen članak o prosjakinji doživio je pravi bum kod kritičara. Njen nemirni duh joj ne dozvoljava da miruje i ona putuje po raznim zemljama svijeta, pokušavajući da otkrije sudbinu i živote drugih ljudi.

1007molitva

Elizabet Gilbert: Potpis u svim stvarima

Zanosna priča o ljubavi, avanturama i otkrićima.

Henrijeva briljantna ćerka i jedina nasljednica, uživa u svojim botaničkim istraživanjima. Istražujući tajne evolucije, ona se zaljubljuje u čovjeka po imenu Ambrosije Pajk koji pravi nevjerovatne slike orhideja i koji Almina razmišljanja okreće ka sferi duhovnog, božanskog i magičnog.

Alma je jasno orjentisani naučnik, Ambrosije utopijski umjetnik - ali ono što ujedinjuje ovaj nevjerovatni par jeste očajnička potreba da shvate kako funkcioniše ovaj svijet i mehanizme koji stoje iza svega živoga.

1007potpis

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila stotine izdanja u više od petnaest različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu republike u Podgorici.

Objavljivanje i novi prevodi klasika svjetske književnosti uvijek predstavljaju važan kulturni događaj. Među izdanjima Nove knjige nalazi se impoznatan broj ključnih romana koji su obilježili cjelokupno književno stvaralaštvo. Među njima su i najznačajnija djela Dostojevskog, Kafke, Džojsa, Servantesa, Tolstoja, Mana, Stendala, Foknera, Vajlda, Kamija, Novalisa, zatim Harper Li, Umberta Eka, te latinoameričkih pisaca poput Vargasa Ljose, Garsije Markesa i Kortasara...

Djelatnost Nove knjige ne podrazumijeva isključivo izdavaštvo. Može se slobodno reći da je suštinski vezana uz fenomene knjige i književnosti u gotovo svim aspektima tih riječi. U tom smislu, takođe organizuje brojne književne programe, predstavljanje značajnih imena svjetske književnosti, predavanja i tribine sa najznačajnijim književnim kritičarima i profesorima sa eminentnih univerziteta.

Nova knjiga je organizator Zimskog salona knjiga u Podgorici, kao i brojnih drugih književnih i kulturnih manifestacija. Široj javnosti svakako je poznata i kao saorganizator jedne od najposjećenijih kulturnih manifestacija u Crnoj Gori, Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga koji se u kontinuitetu održava već više od decenije, te privlači najznačajnije pisce, autore i urednike izdavačkih kuća iz zemlje i regiona. Do sada je domaćoj publici omogućila susret sa skoro svim najvažnijim regionalnim autorima, kao i planetarno poznatim imenima poput nobelovca Marija Vargasa Ljose, Tonija Parsonsa, Tarika Alija, Ljudmile Petruševske, Klaudija Magrisa.

Sva izdanja Nove knjige i većinu knjiga ostalih izdavača mogu se naći i poručiti preko zvaničnog sajta izdavača: www.novaknjiga.com.

Portal Analitika