EU web forum

Proslava Dana Evrope 5. 6. i 9. maja u Crnoj Gori

DelegacijaEvropskeunije u Crnoj Gori, uzpodršku EU Info centra, tradicionalno ćeobilježiti 9. maj, Dan Evrope. Ove godine obilježava se 60 godina od potpisivanja Rimskih ugovora i 30 godina postojanja programa Erasmus, najstarijeg programa Evropske unije u oblasti obrazovanja.
Proslava Dana Evrope 5. 6. i 9. maja u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

U okviru trodnevne proslave, u petak 5.maja, na nikšićkoj tvrđavi Bedem, u saradnji sa Bedem festom, organizujemo DJ žurku posvećenu proslavi tridesetogodišnjice programa Erasmus. Prisutne će zabavljati crnogorski didžejevi DJ Iron, Petrumatik i Proximus, a zvijezda večeri je Lea Dobričić.

„Ova žurka je poklon Evropske unije studentima i mladim ljudima u Crnoj Gori povodom 30 godina postojanja Erasmus programa, jednog od najuspješnijih programa Evropske unije ikada. U okviru Erasmusa mladi ljudi imaju priliku da putuju u zemlje Evrope i studiraju na tamošnjim univerzitetima, a od skora imaju i priliku za sticanje radnog iskustva u zemljama Evropske unije,“ rekao je Stafan Vukotić savjetnik za medije i informisanje u Delegaciji Evropske unije u Podgorici.

Zabava u Nikšiću počinje u 21 čas.

„Lijepo je početi u Nikšiću, Nikšić je tim činom pozicioniran kao mjesto koje će imati to zadovoljstvo da svojim sugrađanima i svim gostima i posjetiocima, zahvaljujući Delegaciji Evropske unije i EU Info centru, ponudisjajan program,“rekao je Petar Šundić iz Bedem festa.

Drugog dana proslave, 6. maja, na Trgu Nezavisnosti nastupiće hor Viva Vox sa početkom u 21h. Na oba koncerta ulaz je slobodan.

U utorak 9. maja 2017, na platou ispred prostorija EU Info centra, u ul. 19. decembra 8, u blizini Gradskog stadiona, sa početkom u 10 časova, biće upriličen tročasovni program različitih sadržaja. U okviru dječjeg programa, nastupiće simfonijski orkestar Muzičke škole „Vasa Pavić,“ a svoja umijeća predstaviće mališani iz podgoričkih vrtića i učenici osnovnih škola. Za najmlađe je pripremljenbogatzabavni program uzučešće animatora. Tokom ceremonijeproslavebićeuručenenagradeučesnicima likovnogkonkusa „Evropa – to smo mi,“ u kojem su učestvovale 43 škole iz 18 opština.

Portal Analitika