Literatura

Stihovi Mladena Lompara u interpretaciji Varje Đukić (Video)

Podgorička knjižara „Karver“ postavila je audio snimak odabranih stihova Mladena Lompara u interpretaciji glumice Varje Đukić.
Stihovi Mladena Lompara u interpretaciji Varje Đukić (Video)
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji poezije mogu čuti „Pjesmu opata Dolčina“, „Noć iz lapidarija“, „Ostaje ono poslije“ i „Kako preživjeti Vizantiju“.

- Knjižara „Karver“ od samog osnivanja za potrebe realizacije programa promocije pjesnika i prozaista, snima audio književnost. Vrhunska poezija Mladena Lompara na ovaj način je dostupna svima – ističe se u najavi ovog snimka, čiji je ton majstor Alen Jaredić.

Mladen Lompar rođen je 22. marta 1944. godine na Cetinju. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu. Predsjednik je crnogorskog PEN Centra, potpredsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, član Crnogorskog društva nezavisnih književnika i Matice crnogorske, te je glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja Ars. Dobitnik je Zlatnog pečata Crnojevića (2002), nagrade Risto Ratković (2004), Trinaestojulske nagrade (2007) i nagrade Vitomir Nikolić (2009).

Objavio je, između ostalog, knjige: „Pustinožitelj“, „Karabojno žitije“, „Tajni osvit“, „Noć poslije“, „Uzalud riječ“, „Dnevnik iz boce“, „Prostor izgubljene svjetlosti“, „Dodir za gubilište“, „Diptih rastrojstva“, „Kraljica Jakvinta, Opat Dolči i vrijeme stida“, „Sjena na sceni“ i „Vrijeme u kojemu sam prošlost - hronike rastrojstva“. Piše likovnu kritiku i eseje. Živi na Cetinju.

Portal Analitika