EU web forum

Pejović: CG u najboljoj poziciji, ali zabrinajvaju miješanja sa strane

Posmatrajući ostale države regiona, Crna Gora je u najboljoj poziciji, što potvrđuju i ocjene visoke predstavnice EU Federike Mogerini, ali i ostalih zvaničnika Unije. Međutim, zabrinjavaju sigurnosni i politički uplivi trećih strana, koji su posebno došli do izražaja tokom parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine i pokušaji destabilizacije države, te sprječavanja njenog daljeg napredovanja u ostvarenju strateških vanjskopolitičkih ciljeva, prije svega članstva u NATO-u, kaže za Pobjedu ministar evropskih poslova Aleksandar Pejović.
Pejović: CG u najboljoj poziciji, ali zabrinajvaju miješanja sa strane
Portal AnalitikaIzvor

Ističe da se EU mora više angažovati u regionu i pružiti veću i jasniju podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, koja je u ovom trenutku jedina garancija očuvanja mira i stabilnosti ovog dijela evropskog kontinenta.

- Posjeta visoke predstavnice Mogerini došla je u pravom trenutku kao signal EU da se mora više angažovati u regionu i pružiti veću i jasniju podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, koja je u ovom trenutku jedina garancija očuvanja mira i stabilnosti ovog dijela evropskog kontinenta - kaže Pejović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika