Kultura

Kemal Musić direktor JU Ratkovićeve večeri poezije

Savjet Javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije u Bijelom Polju izabrao je Kemala Musića za vršioca dužnosti direktora ove ustanove, javlja Radio Crne Gore.
Kemal Musić direktor JU Ratkovićeve večeri poezije
Portal AnalitikaIzvor

"Musić je bio član Savjeta Ratkovićevih večeri poezije od konstituisanja te Ustanove, te da je bio u najužem organizacionom timu manifestacije i drugih programa, te da je četiri godine za redom bio sekretar Žirija za dodjelu Nagrade`Risto Ratković` i Nagrade `Ratkovićeve večeri poezije` za pjesnike do 27 godina, pa je zbog svega navedenog Savjet odlučio da ga imenuje za vršioca dužnosti direktora ove Ustanove", kazao je predsjednik Savjeta Ratkovićevih večeri poezije Mladen Lompar.

Kemal Musić, rođen je 1972. u Godijevu kod Bijelog Polja. Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. Objavio je romane “Žig” i “Nešto nalik punom mjesecu”, te zbirke priča i reportaža “Zasjeda”; “Luda kuća”; “Kad su vukovi gladni biće oštra zima” i izbor “Zasjeda i druge priče”. Takođe, koautor je knjige kratkih priča “Priče o malim i velikim čudima” (sa Radomanom Čečovićem) i izbora crnogorske kratke priče “Zborno mjesto” (sa Bogićem Rakočevićem). Zastupljen je u školskim i studijskim programima, antologijama, leksikonima i izborima proze. Prevođen na engleski, francuski, slovenački i albanski jezik.

Dobitnik je nagrada “Boško Pušonjić”, “Avdo Međedović”, “Odzivi” i Specijane diplome Društva crnogorskih novinara za knjigu reportaža. Bio je dugogodišnji novinar, urednik rubrike za kulturu i sekretar redakcije Revije Polje iz Bijelog Polja, novinar i pisac reportaže podgoričkih listova Publike, Republike, beogradskog Danasa, crnogorske novinske agencije MINA i drugih crnogorskih i srbijanskih medija. Zadnjih deset godina radi u Opštini Bijelo Polje, u Kancelariji za odnose sa javnošću.

Portal Analitika