Svijet

Srušio se ruski vojni avion sa 91 putnikom i članom posade

Ruski vojni avion sa 91 putnikom i članom posade srušio se na putu iz Sočija prema Siriji, prenose ruski mediji.
Srušio se ruski vojni avion sa 91 putnikom i članom posade
Portal AnalitikaIzvor

Istražni komitet Rusije odmah je otvorio krivičnu istragu o tragediji, a portparolka tog tijela Svetlana Petrenko kaže da nema informacija o broju poginulih ili preživjelih.

Ona je navela da je krivična istraga otvorena zbog "kršenja pravila letačke bezbjednosti ili priprema za njih". Navedeno je da su istražitelji zaplijenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let. 

Ruska agencija objavila je da su spasilačke ekipe locirale ostatke letjelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije polijetanja iz Sočija. 

Navedeno je da da su većinu putnika činili muzičari ruskog vojnog hora koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gdje je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine. 

"Bila je 91 osoba u avionu, 68 od njih su bili muzičari "Ansambla Aleksandrov", devet predstavnika medija, šest pratilaca (vojnika) i osam članova posade", naveo je izvor TAS S. 

Ruski vojni televizijski kanal "Zvezda" je saopštio da je među novinarima bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe "Kanala 1". 

Rojters je prenio informaciju agencije RIA novosti iz neimenovanog izvora da je avion pao zbog tehničkog problema.

Portal Analitika