Svijet

Tramp: Dovedite mi šeficu Pepsija

Direktorka kompanije Pepsi Indra Nuji naći će se u timu koji će savjetovati predsjednika SAD Donalda Trampa.
Tramp: Dovedite mi šeficu Pepsija
Portal AnalitikaIzvor

Pored Indre, dio Trampovog strateškog tima čine i osnivač kompanija Tesla Motors Elon Mask, i generalni direktor Ubera, Travis Kalanik.

“Amerika ima najinovativnije i najenergičnije kompanije na svijetu, a direktori koji se danas pridružuju ovom forumu su najbolji u svojim poljima”, rekao je Donald Tramp i dodao: 

“Moja administracija će raditi zajedno sa privatnim sektorom kako bi pobošljala poslovnu klimu i kako bi učinila da kompanije otvaraju nova radna mjesta širom Amerike”. 

Ostaje da se vidi kako će Indra i Donald sarađivati imajući u vidu da je šefica Pepsija bila protiv Trampa u predizbornoj kampanji, a i nakon nje. 

Podsjetimo, poslije čestitanja Trampu na pobjedi, Nuji je rekla kako je pobjeda Trampa uplašila njene radnike i da su mnogi plakali.  Tada, rekla je i da kako su sada svakome u SAD treba uvjerenje da je bezbjedan. 

Njeni komentari naljutili su neke pristalice Trampa, posebno one kritike koje su upućene predsjedniku, a odnosile su se na njegove navodne komentare i nedolično ponašanje prema ženama. 

 

Portal Analitika