Svijet

Tinejdžer monstrum: Drugu odsjekao glavu i ruke, pa ga bacio niz rijeku

Li Manuel Viloria-Paulino nestao je 18. novembra. Porodica tvrdi da tinejdžer (16), kad je posljednji put odlazio od kuće, sa sobom nije ponio mobilni telefon i novčanik, a 13 dana kasnije, njegovo unakaženo tijelo pronašla je žena dok je šetala psa kraj obale rijeke Merimak u Lorensu u Masačusetsu.
Tinejdžer monstrum: Drugu odsjekao glavu i ruke, pa ga bacio niz rijeku
Portal AnalitikaIzvor

Tinejdžeru je bila odrubljena glava, a obje ruke odsječene ispod laktova.

- Nikad nismo vidjeli ništa strašnije. Obdukcija je trajala 11 sati jer je tijelo bilo previše unakaženo. Mještani su zgroženi ovim zločinom, a naša mala zajednica psihički je uništena - rekao je načelnik tamošnje policije.

Dan nakon što su pronašli ubijenog mladića, policajci su uhapsili njegovog vršnjaka i prijatelja iz škole Metjua Borgesa. Iako sumnjaju da je upravo on počinio zločin, još ne otkrivaju motive koji su ga nagnali na to, prenosi "Jutarnji list". Srednjoškolcu će se suditi za ubistvo prvog stepena kao da je odrasla osoba.

- Borges i Viloria-Paulino zajedno su večerali tog dana kad je ubijeni nestao. Obojica su bili dobre volje, nasmijani i vedri. Nikome nije jasno šta se poslije dogodilo - rekli su šokirani prijatelji iz škole.

Žrtvina tetka Kristina Mičaud kaže kako je njen nećak bio odličan učenik, obožavao je poeziju, uvijek je bio spreman svima da pomogne, a sad se najviše boji da će njegovo ubistvo javnost brzo zaboraviti.

 

blic.rs

Portal Analitika