EU web forum

Pejović: Završićemo proces pristupnih pregovora u narednom četvorogodišnjem periodu

Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju u GO DPS-a učestvovao je 2. decembra u Pragu na sastanku lidera Partije evropskih socijalista (PES) koji je bio posvećen aktuelnim izazovima s kojima se EU suočava. On je tom prilikom poručio da će Crna Gora završiti proces pristupnih pregovora u narednom četvorogodišnjem periodu.
Pejović: Završićemo proces pristupnih pregovora u narednom četvorogodišnjem periodu
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru sa Sergejem Staniševim, Pejović je prenio pozdrave i uručio pismo predsjednika DPS-a Mila Đukanovića.

U pismu je izražena zahvalnost na podršci koju je Partija evropskih socijalista pružila Demokratskoj partiji socijalista i na taj način doprinjela uspijehu koji je rezultirao pobjedom na izborima, što je imalo i regionalni značaj kao ohrabrenje proevropskim snagama u regionu.

aa-pejovic-na-sastanku-lidera-pesa-2016

Na marginama sastanka Aleksandar Andrija Pejović je imao bilateralne susreta sa liderima socijalističkih, socijldemokratskih i laburističkih partija iz Evrope.

U razgovorima Pejović je istaknuo da Crna Gora ostaje čvrsto opredjeljena da postane dio zajednice naroda koji dijele zajedničke vrijednosti demokratije, slobode i jednakosti, i da zajedno sa njima gradi stabilnu i prosperitetnu Evropu prilagođenu potrebama svojih građana.

"U tom pravcu, Pejović je prenio odlučnost novoformirane Vlade da u narednom četvorogodišnjem periodu, zaokruži reformske aktivnosti, dovrši proces pristupnih pregovora i postane sljedeća članica EU", saopšteno je iz DPS-a.

Sastanak lidera PES-a održan je u okviru PES Savjeta, koji se održava svake godine i na kojem se razmatraju politički prioriteti ove organizacije.

Portal Analitika