Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagrađuju dva naša čitaoca sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Postanite dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da dobiju dva naslova u izdanju Nove knjige. Tako će prva dva čitaoca koji danas u 13 časova pozovu broj našeg portala 020 / 671 - 070, postati dobitnici knjige „Celestinsko proročanstvo“ i „Priče o deci“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

jednazenaAnonimna autorka: Jedna žena u Berlinu

Ko želi da sazna kako je zaista bilo, moraće da se drži žena. Jer muškarci su se u ruinama pokazali kao „slabiji pol“.

Tako to vidi autorka ove knjige koja je kraj rata doživjela u Berlinu. Njeni zapisi su oslobođeni svake samocenzure. U Švajcarskoj ih je 1959. godine objavila jedna mala izdavačka kuća bez ikakvih dodavanja i dotjerivanja. Poslije toga više nisu bili dostupni; novo izdanje bilo je moguće tek nakon smrti autorke.

U ovom jedinstevnom dokumentu nije opisano ništa iznimno, već ono što su milioni žena doživjeli; prvo preživljavanje u ruševinama bez vode, gasa i struje, praćeno glađu, strahom i patnjom. Zatim, osvetu pobjednika poslije bitke za Berlin.

Dnevnik karakteriše hladnokrvnost bez ikakvih iluzija, nepodmitljivo zapažanje, bespoštedno posmatranje i morbidan humor.

opasnostkodAgata Kristi: Opasnost kod End Hausa

U tri dana dogodile su se tri neobične nezgode. Gospođica Bakli u tri navrata jedva je izbjegla smrt. A onda je skriveni ubica pucao na nju...

Na Herkulu Poarou je da riješi jedan od najzanimljivijih slučajeva u svojoj karijeri i otkloni opasnost koja vreba kod End Hausa.

Osoba koja se krije iza podlih napada u End Hausu đavolski je lukava, ali ne dovoljno lukava da bi nadmudrila i omalenog belgijskog detektiva. Izvrsna priča sa krajnje neočekivanim raspletom.“ Njujork Tajms

Portal Analitika