Svijet

Ohajo: Policajci ubili 13-godišnjaka koji je imao vazdušni pištolj

Policajci u Ohaju smrtno su upucali 13-godišnjeg dječaka nakon što je, kako tvrde, izvukao iz pojasa oružje za koje se kasnije ispostavilo da je vazdušni pištolj, javljaju danas američki mediji.
Ohajo: Policajci ubili 13-godišnjaka koji je imao vazdušni pištolj
Portal AnalitikaIzvor

Incident se dogodio kad je policija odgovorila na prijavu oružane pljačke u kojoj je učestvovalo više osumnjičenih u gradu Kolambusu u srijedu veče, navodi televizija CBS News. Kad su stigli na lice mjesta, osoba koja je prijavila pljačku rekla im je da je grupa muškaraca prišla i tražila joj novac, a da je jedan član te grupe imao pištolj.    

Policija je saopštila da su policajci ugledali trojicu muškaraca koji su po izgledu odgovarali opisu osumnjičenih i pokušali su da sa njima razgovaraju, a onda su dvojica pobjegla.

"Policajci su ih pratili i pokušali da ih odvedu u pritvor kad je jedan od osumnjičenih izvukao pištolj iz pojasa", saopštila je policija rano jutros.    

Jedan policajac je pucao i sa više metaka pogodio osumnjičenog, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je kasnije identifikovan kao 13-godišnji Tajri King i prebačen je u dječju bolnicu, gdje je podlegao ranama.

Policija je istragom utvrdila da je Kingov pištolj zapravo replika pištolja, odnosno vazdušni pištolj sa laserskim snopom.

(Tanjug)

Portal Analitika