Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Stojanka i Jelena dobitnice izdanja "Nove knjige"

Stojanka Đurović i Jelena Nikčević dobitnice su knjiga u nagradnoj igri Portala Analitika i izdavačke kuće Nova knjiga te Gradske knjižare.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Stojanka i Jelena dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Roman „Dok nisam srela tebe“ pripao je Stojanki, a Jeleni knjiga „Tesla, čovjek van vremena, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

doknisamDžožo Mojes: Dok nisam srela tebe

Lujza Klark je obična djevojka koja živi sasvim uobičajen život – dugogodišnja veza, privržena porodica – i gotovo da nikada nije otputovala dalje od svog malenog sela. Posao joj je bio neophodan, pa prihvata da radi za Vila Trejnora, nekadašnjeg nosioca titule Mister Univerzum, koji je nakon saobraćajne nesreće ostao u invalidskim kolicima.

Vil je oduvijek živio punim plućima – veliki poslovi, ekstremni sportovi, putovanja po čitavom svijetu – i on ne želi ni da razmišlja o drugačijem načinu života. Vil je grub, nabusit, zahtjevan – ali Lu ne pada na pamet da mu udovoljava, da bi ubrzo otkrila da joj njegova sreća znači više nego što je očekivala. Kad sazna da je Vil skovao sumanuti plan, Lu odlučuje da mu pokaže da on i dalje ima za šta da živi.

teslaMargaret Čejni: Tesla, čovek van vremena

„Tesla, čovek van vremena“ je knjiga koja istražuje genijalni um jednog od najvećih naučnika i pronalazača ne samo dvadesetog vijeka, nego cjelokupne ljudske istorije. Autorka Margaret Čejni nam omogućava uvid u dostignuća ovog istinskog čarobnjaka nauke, ali istovremeno istražuje opsesije i ekscentričnosti čovjeka od krvi i mesa, koji se sakrio iza svoje nauke.

Kao neobično svjestran biograf, Margaret Čejni temeljno je istraživala život i djelo genijalnog naučnika Nikole Tesle i često putovala u Jugoslaviju. Godine 1981, poslije iscrpnih istraživanja, objavila je biografiju Nikole Tesle: „Tesla, čovek van vremena“. Ova sveobuhvatna i odlično dokumentovana knjiga o Tesli prevedena je na mnoge jezike i postala je veoma popularna u širim čitalačkim krugovima. Godine 1990, u saradnji sa filmskim producentom Robertom Uthom, realizovala je multimedijalni projekat „Tesla - Master of Lightning“.

Margaret Čejni dobila je Zlatnu medalju Instituta Nikola Tesla i Tesline fondacije i postala predsjednica Teslinog memorijalnog društva

Portal Analitika