Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznati dobitnici izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Filipa Opačića i Anu Spaić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Poznati dobitnici izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Knjigu „Žene“ dobio je Filip, dok je bestseler „Krive su zvijezde“ pripao Ani.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

zeneČarls Bukovski: Žene

Pisac sumnjivog morala i okorjeli alkoholičar Henri Kinsaki rođen je da preživi. Nakon decenija zabušavanja na loše plaćenim i besperspektivnim poslovima, trošeći svoj novac na piće i žene i sastavljajući kraj sa krajem u oronulim stanovima, Kinsaki napokon postaje svjedok svog poetskog dara u usponu.

Sada, u svojoj pedesetoj godini, počinje da piruje u svom iznenadnom životu rok zvijezde, dočekujući i do tri stotine jutara tokom godine mamuran i upražnjavajući seksualni život od koga bi zanemoćao i sam Kazanova.

Okićen svim onim osobenostima Bukovskog koje se očituju u humoru, odvažnosti i iskrenosti ispunjenoj gorčinom, ovaj nastavak romana „Pošta“ i „Faktotium“ beskompromisni je pogled na život koji se odvija na rubovima egzistencije.

kriveDžon Grin: Krive su zvijezde

Svijet gledamo kroz oči 16-godišnje Hejzel koja boluje od raka i zbog roditelja kreće na terapiju u Grupu za podršku mladima oboljelim od raka. Nimalo oduševljena tom idejom, djevojka čiji društveni život do tada nije ni postojao, upravo na mjestu na kojem svi pričaju o svojoj usamljenosti i životnim nedaćama doživljava pravu ljubav nakon što upozna 17-godišnjeg bivšeg košarkaša Ogastasa.

Uprkos medicinskom čudu koje je smanjilo tumor i kupilo joj još nekoliko godina života, Hejzel je oduvijek bila u terminalnoj fazi bolesti - njeno posljednje poglavlje bilo je ispisano odmah uz postavljenu dijagnozu. Ali, onda se u Grupi za podršku pojavio Ogastus Voters, i njena priča je ponovo napisana.

Portal Analitika