Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su Nadu Perućicu i Veselinku Čađenović sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Nada je dobila roman "Orhanovo nasljeđe", a Veselinka knjigu "Okidači".

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

orhanovo

Alin Ohanesian: Orhanovo nasljeđe

Kada je Orhanov briljantni i ekscentrični djed, koji je sagradio dinastiju od pravljenja ćilima, nađen mrtav u kazanu farbe, Orhan nasljeđuje decenijama star posao. Ali djedov testament postavlja više pitanja nego što nudi odgovora.

Kemal je ostavio kućno imanje neznanki koja je hiljadama kilometara daleko, ostariloj ženi u staračkom domu u Los Anđelesu. Njeno postojanje i tajnovitost oko njene prošlosti samo produbljuju misteriju oko toga zašto bi Orhanov djed njihov dom ostavio toj ženi, a ne svojoj porodici.

Riješen da ispravi nepravdu, Orhan se ukrcava u avion za Los Anđeles. Tamo će, tokom brojnih susreta, otkriti priču koju Seda tako pomno čuva – priču koja, ako bude ispričana, ima moć da poništi nasljeđe na kojem je sazdana Orhanova porodica, priču koja može da raspetlja Orhanovu budućnost.

okidaciMaršal Goldsmit: Okidači

U svojoj uticajnoj novoj knjizi, autor bestselera i svetski priznati poslovni trener Maršal Goldsmit proučava okidače u našem okruženju i umu koji mogu da nas izbace iz igre, kako na poslu, tako i u ostalim oblastima života.

Prema riječima Maršala Goldsmita, naše reakcije se ne dešavaju u vakuumu. One uglavnom predstavljaju posljedicu djelovanja neopaženih okidača u našem okruženju – to mogu biti ljudi i situacije koje nas izazivaju da se ponašamo dijametralno suprotno od onoga što zamišljamo da smo – dobar kolega, partner, roditelj ili prijatelj.

Portal Analitika