Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dame dobitnice izdanja "Nove knjige"

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su danas Anu Spaić i Milicu Mandić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Dvije dame dobitnice izdanja "Nove knjige"
Portal AnalitikaIzvor

Magija pospremanja koja će vam promijenitio život“ pripala je Ani, a roman „Srećnik“ Milici. Oba naslova mogu se naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0108magija

Mari Kondo: Magija pospremanja koja će vam promijenitio život

Japanska stručnjakinja za raspremanje Mari Kondo podigla je čin pospremanja na sasvim novi nivo, uz obećanje da čim uvedete jednostavnost i red u svoj dom na ispravan način, više nikada nećete morati to ponovo da radite.

Većina metoda zasniva se na raspremanju po sistemu soba po soba ili malo po malo, čime ste osuđeni da zauvjek pokušavate da se oslobodite svog nereda. Metoda KonMari, sa revolucionarnim sistemom pospremanja prema kategorijama, daje trajne rezultate. Zapravo, nijedan od klijenata Mari Kondo nije se vratio starim navikama (a na njene časove se i dalje čeka po tri mjeseca).

- Molim se da kroz čudesnu vještinu pospremanja što više ljudi bude u stanju da doživi radost i zadovoljstvo života dok je okružen stvarima koje voli - Mari Kondo.

Ovaj priručnik za pospremanje doma, autorke Mari Kondo japanske stručnjakinje za raspremanje, prvi je na listi najprodavanijih vodiča Njujork tajmsa i on vodi čitaoce korak po korak kroz revolucionarnu metodu KonMari za smanjivanje, razvrstavanje i odlaganje stvari.

0108srecnikNikolas Sparks: Srećnik

Priča o čudnim životnim putevima i moći sudbine da nas vodi do istinske i vječne ljubavi.

Američki marinac Logan Tibo, za vrijeme vojne službe u Iranu, pronalazi fotografiju nasmijane mlade žene, zakopanu u pijesku. Fotografiju koja postaje njegova amajlija. Ne uspjevajući da iz glave izbaci lik žene sa fotografije, ona postaje njegova opsesija, pa po povratku u rodni Kolorado, kreće u potragu za ženom koja na neki naćin posjeduje ključ njegove sudbine. Ne očekujući, na tom putu Tibo srijeće Elizabet, ženu kakvoj se cijelog života nadao.

Fotografija, Tiboova tajna priča, je i dalje tu i prijeti da naruši njihovu ljubav i sreću, ali i njihove živote.

Od autora bestseler romana „Bilježnica“, „Poruka u boci“, „Najduža vožnja“, „Šetnja za pamćenje“, „Utočište“…

Portal Analitika