Abiznis

Isplata otpremnina radnicima Boksita od 10. avgusta

Bivšim radnicima nikšićkih Rudnika boksita isplata otpremnina počeće od 10. avgusta, dogovoreno je na sastanku njihovih predstavnika i ministra finansija, Raška Konjevića. Otpremninu će primiti 60 bivših radnika Boksita koji su zbog stečaja ostali bez posla, koji nemaju pravo na penziju, a tri i po čekaju da ostvare pravo na otpremnine.
Isplata otpremnina radnicima Boksita od 10. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Član Izvršnog odbora Samostalnog sindikata Boksita, Nikola Žugić, kazao je da je dogovor postigli na sastanku sa Konjevićem, kao i da će isplata otpremnina za tu grupu radnika trajati par dana.

"Preostalo je još deset do 15 bivših radnika koji se sa tom grupom nijesu pisali za socijalni program, ali će i oni to uraditi u narednom periodu, s obzirom na to da prijavljivanje još nije okončano. Sredstva za tu grupu radnika biće obezbjeđena “, rekao je Žugić.

Žugić je podsjetio je da je Vlada sredinom prošle godine usvojila odluku za realizaciju socijalnog programa za radnike Boksita i da su sredstva za tu namjenu bila planirana budžetom.

On je dodao da je do aprila ove godine po tom osnovu isplaćen 101 bivši rudar. Otpremnine su iznosile od šest hiljada do oko13,4 hiljade EUR, ali je od 12. aprila prestala isplata za ostale radnike.

MINA-business

Portal Analitika