Literatura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za Tamaru i Dubravku

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su Tamaru Martinovi i Dubravku Žižić sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Izdanja "Nove knjige" za Tamaru i Dubravku
Portal AnalitikaIzvor

Mala knjižara u Parizu“ pripala je Tamari, a „Lijek smrti“ Dubravki.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije više od deset godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2707malaknj

Nina George: Mala knjižara u Parizu

Postoje knjige koje su pisane za milion ljudi, neke samo za stotinu. Ali postoje i knjige ljekovi - knjige koje su pisane samo za jednog čovjeka. Jer knjiga je dijagnoza, ali i lijek istovremeno.

Baš na ovaj način Žan Perdu, koji sebe naziva književnima apotekarom, za pultom svoje knjižare na brodu, prodaje romane kao ljekove za život. Koristeći svoju intuiciju, on tačno zna koja knjiga ublažava boli duše. Jedino sam sebe ne umije da izliječi od one noći, prije dvadeset jednu godinu, kada ga je lijepa Provansalka Manon ostavila dok je spavao.

Za sobom nije ostavila ništa, osim pisma koje se Perdu nije usudio da pročita. Do ovog ljeta. Ljeta koje će sve promijeniti i odvesti mesje Perdua iz male Ulice Montanjar na putovanje u sjećanja, u srce Provanse i vratiti ga u život.

2707lijekDžejms Dašner: Lijek smrti

Posljednji dio trilogije „Lavirint“.

Bilo je iskušenja, bilo je i izdaja, ali Tomas je uspio da preživi i Zgarište. Da li su Ogledi najzad završeni? Opaki tvrde da su nadomak otkrića lijeka koji će spasti svijet - a za to im je potreban Tomasov um.

Lagali su ga i mučili, oduzeli mu sjećanja, zatočili ga na Ledinu i protjerali kroz sprženu zemlju, pobili mu prijatelje.

Može li im verovati poslije svega?

Portal Analitika