Kultura

VIDEO: I Karanović zbog buke sišla sa scene Grad teatra

Glumica Mirjana Karanović prekinula je sinoćnje izvođenje predstave „Aveti“ na Grad teatru zbog velike buke, izvještava Televizija Budva.
VIDEO: I Karanović zbog buke sišla sa scene Grad teatra
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o jednoj od koprudukcija budvanskog festivala, beogradskog Hartefakta i Bitef teatra te festivala MESS iz Sarajeva.

- Ipak, problem sa kojim se Grad teatar bori već godinama, kulminirao je ove večeri, neočekivano, na sceni u naselju Vještica. Glumica Mirjana Karanović je, u jednom trenutku, zbog velike buke i neželjenih posjetilaca, prekinula izvođenje predstave. Uz veliku podršku publike, glumci su se vratili i uspješno izveli predstavu do kraja - navodi Televizija Budva.

Glumac Slobodan Beštić kazao je za tu televiziju da je to bilo jedino rješenje kako bi se predstava završila.

2507mirjana1Prošle godine je svoj oštar protest iskazao Sergej Trifunović, koji je nakon premijere "Julija Cezara" takođe na Grad teatru rekao da više neće igrati u Budvi. Ipak, i ove godine je igrao tu ulogu pred publikom "crnogorske metropole turizma".

Podsjećamo, za razliku od ostalih ljetnjih manifestacija širom Crne Gore, Grad teatar i njegovi gosti posljednjih nekoliko godina često ističu kako u Budvi ne postoje uslovi ni razumijevanje za održavanje ovakvih kulturnih programa. Slični festivali održavaju se i u drugim primorskim opštinama - od Ulcinja i Bara, preko Tivta, do Kotora i Herceg Novog, pa i pored eventualnih problema, nije se događalo da umjetnici napuštaju scenu.

Portal Analitika