Svijet

Putin pozvao Arapsku ligu protiv terorizma

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas članice Arapske lige da se bore protiv terorizma uporedo sa naporima za političko rješenje u Siriji, Iraku, Libiji, Jemenu i drugim žarištima krize.
Putin pozvao Arapsku ligu protiv terorizma
Portal AnalitikaIzvor

"Rusija je spremna da ojača saradnju sa Arapskom ligom kako bi se postigla regionalna bezbjednost, a prije svega u borbi protiv međunarodnog terorizma," rekao je Putin u obraćanju predsjednicima i premijerima zemalja Arapske lige, prenio je TAS S.
Prema njegovim riječima, napori za suočavanje sa zlom terorizma treba da idu ruku pod ruku sa zajedničkim naporima za političko rjesenje kriznih situacija u Siriji, Iraku, Libiji, Jemenu i drugim žarištima uz poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih zemalja.
Ruski predsjednik je takođe ocijenio da je postojeći status po pitanju Palestine neprihvatljiv i pozvao na ponovno pokretanje pregovaračkog procesa u cilju formiranja "nezavisne, održive i cjelovite palestinske države sa Istočnim Jerusalimom kao prijestonicom".
Moskva, kako je dodao, namjerava da pruži svu moguću pomoć u rješavanj tog pitanja djelujući putem bilateralnih kanala i na međunarodnim forumima.

Portal Analitika