Literatura

Najcjelovitija knjiga o geniju koji je promijenio svijet

Kapitalno djelo Margaret Čejni „Tesla, čovjek van vremena“ koje se bavi detaljima iz biografije najvećeg naučnika sa ovih prostora Nikole Tesle možete naći u svim Gradskim knjižarama u izdanju Nove knjige.
Najcjelovitija knjiga o geniju koji je promijenio svijet
Portal AnalitikaIzvor

„Tesla, čovjek van vremena“ je knjiga koja istražuje genijalni um jednog od najvećih naučnika i pronalazača ne samo dvadesetog vijeka, nego cjelokupne ljudske istorije. Autorka Margaret Čejni nam omogućava uvid u dostignuća ovog istinskog čarobnjaka nauke, ali istovremeno istražuje opsesije i ekscentričnosti čovjeka od krvi i mesa, koji se sakrio iza svoje nauke.

Kao neobično svestran biograf, Margaret Čejni temeljno je istraživala život i djelo genijalnog naučnika Nikole Tesle i često putovala u nekadašnju Jugoslaviju. Godine 1981, poslije iscrpnih istraživanja, objavila je biografiju Nikole Tesle: „Tesla, čovjek van vremena“. Ova sveobuhvatna i odlično dokumentovana knjiga o Tesli prevedena je na mnoge jezike i postala je veoma popularna u širim čitalačkim krugovima. Godine 1990, u saradnji sa filmskim producentom Robertom Uthom, realizovala je multimedijalni projekat „Tesla - Master of Lightning“. Margaret Čejni dobila je zlatnu medalju Instituta Nikola Tesla i Tesline fondacije i postala predsjednica Teslinog memorijalnog društva.

Margaret Čejni rođena je u državi Oregon 1921. godine. Poslije gimnazije i kratkih studija slikarstva u umjetničkoj školi u Sijetlu, u 21. godini postaje reporterka Aberdeen Daily World-a, a zatim urednica u birou Associated Press-a u Sijetlu.

Napisala je, između ostalog, i biografiju velike kabaretske pjevačice Mabel Mercer, kao i knjige „Meanwhile Farm“ i „Why: The Serial Killer in America“.

Najcjelovitiju knjiga o geniju koji je promijenio svijet „Tesla, čovjek van vremena“ možete naći u svim Gradskim knjižarama ili naručiti putem sajta www. novaknjiga.com.

2107tesla1
Portal Analitika