Kultura

KOTORART: Horvat i Harison zatvaraju VI Pjacu od filozofa

Najuzbudljivija Pjaca od filozofa - šesto izdanje ovog segmenta KotorArta - biće večeras zatvoreno predavanjima koja će biti održana od 19 od 21 čas u Kinu „Boka“.
KOTORART: Horvat i Harison zatvaraju VI Pjacu od filozofa
Portal AnalitikaIzvor

Prvo će hrvatski filozof i osnivač Pjace od filozofa Srećko Horvat govoriti o razvoju nove tehnologije - artificijelnoj inteligenciji, virtuelnoj realnosti, besmrtnosti - i budućnosti koja je veovdje.

Uslijediće predavanje koje će održati Sara Harison, jedan od najuzbudljivijih glasova digitalnih aktivista, koja ne samo da je dugi niz godina sarađivala s Džulijanom Asanžom, nego je i pomogla Eduardu Snoudenu da dobije politički azil u Rusiji. Trenutno je direktorica Fondacije „Courage“ („Hrabrost“) koja se bavi odbranom „zviždača“.

- U svijetu sve učestalijih terorističkih napada, državnih udara i raširene nesigurnosti, nadzor i kontrola postaju dio naše svakodnevice koji je gotovo nemoguće izbjeći. Ne radi se više samo o državnoj kontroli kakvu je, recimo, razotkrio „zviždač“ Edvard Snouden, već razvojem novih tehnologija svi mi svojevoljno postajemo potencijalne žrtve, ali i potencijalni špijuni koji neprestano ostavljamo hiljade tragova o našim životima na internetu - zapisao je Horvat o glavnoj temi ovogodišnje Pjace od filozofa

Foto: KotorArt/Duško Miljanić

Portal Analitika