Kultura

Gitarski duo Bulatović - Nikčević u Karnegi holu

Istaknuti gitaristi iz Crne Gore, dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević, nastupiće u čuvenom „Karnegi holu“ 18. oktobra, najavili su organizatori LeitmotivArts.
Gitarski duo Bulatović - Nikčević u Karnegi holu
Portal AnalitikaIzvor

Duo će njujorškoj publici predstaviti kompozicije sa novog albuma „The best of Monetenegro“. Riječ je o 15 autorskih kompozicija inspirisanih tradicionalnom crnogorskom muzikom, među kojima su „Još ne sviće“, „Poljem se vija“, „Ruža“, „Vita Jela“, „Vrela voda na valove“, „Vrsuta“, pa će koncert ujedno biti i promocija Crne Gore kroz zvuke njihovih gitara.

- Duo gitara Bulatović - Nikčević nastupa pred domaćom i međunarodnom publikom već 25 godina, predstavljajući svoje, originalne kompozicije u koje vješto utkivaju „jezike“ klasične i flamenko gitare. Iako variraju u pogledu karaktera, stila, ritma i tempa, kompozicije imaju zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske i džez muzike, kao i popularnog savremog zvuka. Pored predstavljanja domaćoj publici, gdje uživaju veliku popularnost, cilj im je što više da predstave crnogorsku muziku u inostranstvu. Željno iščekuju svoj prvi nastup u SAD - ističu organizatori ovog događaja.

- Naša muzika predstavlja jedinstveni spoj ljepote Mediterana, „izlomljenih“ ritmova Balkana i misticizma Orijenta. Daćemo sve od sebe da se njujorkšoj publici predstaviomo na najbolji način, i da ujedno predstavimo i Crnu Goru i njenu muzičku tradiciju - kaže Darko Nikčević.

Koncert u Karnegi holu, jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana na svijetu, organizuje LeitmotivArts, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku i Ministarstva kulture Crne Gore.

Portal Analitika