Sci/Tech

Nikšićani kreirali iPhone i Android aplikaciju za plaćanje parkinga

Od početka jula korisnicima parking prostora u Nikšiću dostupna je aplikacija, kojom je olakšano plaćanje parkinga.
Nikšićani kreirali iPhone i Android aplikaciju za plaćanje parkinga
Portal AnalitikaIzvor

Aplikacija SMS Parking MNE besplatna je i dostupna i za Android i iOS korisnike. Za korisnike iPhone-a, ovo je trenutno jedina aplikacija za plaćanje parkinga u Crnoj Gori.

Pored Nikšića, preko ove aplikacije parking je moguće plaćati u Podgorici, Herceg Novom i Beranama.

Njeni autori, programeri iz Nikšića Miloš i Aleksandar, u okviru firme ''2BI'' napravili su ovaj program, jer nije postojala aplikacija za iPhone.

''Aplikacija posjeduje nekoliko funkcionalnosti, od kojih su neke jedinstvene i ne postoje u drugim sličnim aplikacijama'', kaže nam Miloš.

Prema njegovim riječima, trebalo im je nekoliko nedjelja za izradu programa SMS Parking MNE, koji će, očekuje, olakšati plaćanje parkinga u Crnoj Gori.

''Među prednostima su alarm koji vas podsjeća da je isteklo besplatnih 15 minuta parkiranja, plaćanje parkinga u svim gradovima Crne Gore u kojima se realizuje naplata parkinga SMS-om, unošenje do pet registarskih oznaka, kao i biranje "podrazumijevane" registarske oznake koju najčešće koristite, zatim pregled istorije plaćanja i sortiranje po registarskim tablicama'', objašnjava on.

''Radili smo u slobodnom vremenu, nakon obaveza u firmama za koje radimo'', kaže i dodaje da je on radio verziju za Android, dok je njegov kolega Aleksandar napravio aplikaciju za iPhone.

Objavljena je preko 2BI naloga, koji će promovisati aplikaciju u narednom periodu, a uputstvo za plaćanje parkinga može se pogledati na sljedećemlinku 

''2BI'' je firma koja pruža podršku klijentima kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnlogije, a nastala je kao odraz potrebe tržišta za aplikacijama za mobilne uređaje u svakodnevnom životu ljudi.

Aplikaciju možete preuzeti besplatno na sljedećim linkovima:

iOS - https://itunes.apple.com/us/app/sms-parking-mne/id1116002229?mt=8

Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=me.dvabi.smsparking&hl=en

Portal Analitika