Kultura

Počinju 33. Dani muzike u Herceg Novom

Ovogodišnji 33. Dani muzike počeće večeras u Herceg Novom nastupom renomiranog gudačkog ansambla "Prima Vista" iz Varšave sa istaknutom flautiskinjom iz Južne Koreje, Hjanđong Park, u Dvorani "Park" od 21.30 časova.
Počinju 33. Dani muzike u Herceg Novom
Portal AnalitikaIzvor

Publika će na otvaranju ovog muzičkog događaja sa bogatom tradicijom biti u prilici da čuje djela Jozefa Hajdna, Volfganga Amadeusa Mocarta i Saverija Merkadantea.

Kako ističu iz organizacije Dana muzike, na čijem je čelu naš proslavljeni pijanista Boris Kraljević, Herceg Novi je ovim festivalom, poput mnogih kulturnih centara, na specifičan način dio širokog evropskog, pa i svjetskog auditorijuma, u koji se jedinstveno lijep, zanimljiv i gostoprimljiv grad pretvara posebno ljeti, naročito u julu.

- Obilježavajući danas 33. rođendan, Dani muzike privući će, očekujemo, u svom ustaljenom terminu i trajanju od deset dana, publiku ne samo svog okruženja, već i brojne posjetioce sa strane, koji su već navikli da svoj odmor planiraju upravo u vrijeme hercegnovskog festivala klasične muzike - ističu iz festivala.

Podsjećamo, Kraljević je umjetnički direktor ove manifestacije, producent je Herceg Fest, a pokrovitelji festivala ove godine su Opština Herceg Novi i Ministarstvo kulture.

K.J.

Portal Analitika